Despre carantina…

E primavara anului 2020…

Suntem in carantina, cel mai discutat subiect al acestui an…

Fiecare il traieste diferit, unii sunt panicati, altii plictisiti, unii relaxati, altii indiferenti…

Eu am ales sa ma informez, fara panica… 🙂

Zilele trecute, rasfoind Youtube-ul, am dat peste un video, unde o femeie povestea despre sex si orgasmul feminin, sincera sa fiu, m-a surprins mai putin continutul video-ului si mai mult comentariile, de care am ramas profund dezamagita.

Admir curajul persoanelor care aleg sa discute deschis despre sex si tot ceea ce presupune acest proces, atat de firesc si necesar oamenilor. Din pacate, in societatea noastra, acest subiect este inca un mare tabu. Daca o femeie alege sa vorbeasca despre sex, este imediat etichetata ca si femeie usoara, prostituata, i se aduc jigniri, i se fac propuneri indecente, etc.

Milioane de femei au o frica enorma fata de acest ”proces”, la care se gandesc cu vinovatie si rusine, il vad ca pe ceva murdar, interzis, calomnios. Traiesc ani intregi fara a cunoaste orgasmul, de multe ori mimandu-l, fara a sti ca au dreptul la placere si satisfactie.

Curios este faptul ca toti facem sex, dar multi dintre noi denigreaza acest act natural, unii vulgarizandu-l la absurd, iar altii facand-o pe mironositii.

De ce se intampla oare acest lucru?

Eu cred ca, mai intai de toate, ne lipseste o educatie sexuala adecvata si corecta, ne lispesc informatii adevarate pe care ar trebui sa le cunoastem din frageda copilarie.

Acest lucru se intampla pentru ca gresim chiar din start, atunci cand le spunem copiilor nostri ca organele lor genitale sunt cuc si pasarica si ca ei au fost cumparati de la magazin sau i-a adus barza. Atunci cand alegem sa nu vorbim deschis despre acest subiect si ne intrebam cu oroare, cum sa le explicam acest proces atat de natural.

Ce-ar fi daca am incepe de la faptul ca sa numim aceste parti ale corpului cu numele lor corect, penis si vagin?! Ce s-ar intampla daca de mici am cunoaste adevarul, fara sa ne fie rusine, fara sa fie privit ca tabu?!

Ce s-ar intampla daca ne-am uita la sex ca la ceva firesc, normal, asa cum este de fapt.

Eu cred ca am avea mai multe persoane fericite, relaxate, sanatoase, mai multa creativitate si iubire de sine si fata de ceilalti, pentru ca sexul este benefic atat pentru corp, cat si pentru minte.

Si da, sexul este atat pentru femei cat si pentru barbati, in egala masura. Sexul poate fi facut singur, intre doua sau mai multe persoane, indiferent de etnie, stare sociala sau orientare sexuala, pentru ca sexul este pentru toti, fara discriminare, important sa fie consensual.

Sexul poate fi din dragoste, din necesitate sau pur si simplu din dorinta de a experimeta noi emotii.

Sexul poate fi delicat si tandru, sau galagios si pasional, poate dura ore si zile sau minute si clipe.

Nu conteaza, cum, cat, unde, conteaza sa-l traim liber, fara rusine si sa fim fericiti…

Voi ce faceti in carantina?

Despre ce e primavara voastra?

Alătură-te celorlalți abonați.

2 răspunsuri la „Despre carantina…”

  1. Nu am avut parte de carantina(Germania)… savurez primăvară de pe bicicletă in drum spre job și înapoi, aproximativ 10 km zilnic (70% pe malul unui râu). Am urmărit și eu live-ul despre Sex… am pierdut multe la capitolul dezvoltare sexuală dar recuperăm:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *