New York – Inima Visului American sau cum e să stai deasupra lumii…

Luna trecută, am avut privilegiul să sărbătorim cei 40 de ani ai partenerului meu, într-o călătorie de neuitat, în inima Americii, vizitând minunatul oraș New York.

Încă de la momentul în care am pus piciorul pe pământ american, am fost captivată de energia și vitalitatea acestui loc incredibil, care întruchipează perfect visul american.

Cu fiecare colț de stradă și fiecare atracție vizitată, am simțit că fac parte dintr-o poveste incredibilă.

Primul lucru, care m-a impresionat, a fost imaginea spectaculoasă a clădirilor impunătoare, care se înălțau la orizont, nu încetam să privesc în sus, iar Times Square m-a lasat cu gura căscată. Acest loc emblematic, care se află în centrul cartierului Manhattan, m-a impresionat prin luminile sale strălucitoare, sutele de reclame și atmosfera sa vibrantă și aglomerată.

Podul Brooklyn, care leagă Manhattanul de cartierul Brooklyn, peste râul East River, mi-a oferit o experiență de neuitat, vederea panoramică asupra Manhattanului, Brooklyn-ului și a râului East River pe care o oferă traversarea Podului, este uimitoare.

Un alt moment de neuitat, a fost vizita la Statuia Libertății, pe care am admirat-o de pe apele învolburate ale râului Hudson.

Central Park a fost o oază de liniște în mijlocul agitației orașului. Plimbându-mă printre alei, am fost uimită de frumusețea naturii, de cireșii înfloriți, dar și de faptul că există un loc atât de minunat, într-un oraș atât de aglomerat.

Nu puteam să nu vizitez Memorialul 9/11, care include două piscine mari cu cascade, care reprezintă amprenta originală a turnurilor gemene și onorează memoria victimelor în urma atacurilor di 11 septembrie 2001. Piscinele sunt înconjurate de plăci de granit, cu numele celor aproape 3.000 de persoane care și-au pierdut viața.

Acest loc, a fost pentru mine, un loc de învățare și reflecție, iar emotiile pe care le-am trait, au fost impresionante, s-au lăsat cu multe noduri în gât.

O altă destinație uimitoare a fost Empire State Building, care, de vreo 8 ani, mă sfidează de pe peretele din livingul meu, fiind acolo, la înălțime, am simțit puterea și vibrația americană. De pe platforma de observație a acestui iconic zgârie-nori, am admirat New York-ul în toată splendoarea sa, cu străzile aglomerate și clădirile impunătoare.

Și dacă Empire State Building l-am vizitat ziua, la apus, când luminile orașului s-au aprins și New York-ul a început să strălucească în toată splendoarea sa, am ales o altă platformă de observație populară „Top of the Rock” care face parte din celebrul complex Rockefeller Center. De aici am avut o vedere panoramică spectaculoasă asupra orașului, noaptea, care m-a ajutat să captez frumusețea și dimensiunea sa impresionantă.

O altă destinație incredibilă, care m-a impresionat, a fost Muzeul de Istorie Naturală.

Am petrecut ore întregi, admirând istoria vieții pe Pământ și diversitatea culturală a umanității.

Am trăit o experiență educatională și captivantă, am admirat schelete de dinozauri, fosile antice, pietre prețioase și bijuterii, dar și expoziții dedicate culturilor indigene din întreaga lume, cu artefacte și exponate, care ilustrează modul de viață și tradițiile diferitelor comunități.

Și, bineînțeles, nu am putut să trec cu vederea Planetariul, unde am explorat misterele spațiului cosmic și universului în care trăim.

Orașul New York este un loc în care ambiția, diversitatea și creativitatea se întâlnesc într-un mod unic, oferind tuturor posibilitatea de a-și urma visele.

Cu toate acestea, pe măsură ce am părăsit centrul orașului, am început să descopăr un alt aspect al New York-ului – acela al contrastului tulburător.

Câteva zile, din călătoria noastră, am fost cazați în cartierul Bronx, din partea de nord a New York-ului.

Vizitând Bronxul, care este renumit pentru diversitatea sa culturală și văzând străzile agglomerate, mizeria de pe străzi și boschetarii, m-a făcut să realizez că, în ciuda tuturor oportunităților oferite de acest oraș, există încă multe probleme sociale de rezolvat.

Contrastul dintre luxul de pe Fifth Avenue și realitatea grea de la periferii, m-a făcut să mă întreb cum este posibil ca aceste două lumi să coexiste în același oraș.

Această călătorie mi-a deschis ochii nu doar asupra frumuseții și strălucirii New York-ului, ci și asupra provocărilor cu care se confruntă societatea americană.

Am văzut atât splendoarea visului american, cât și umbrele sale, și am conștientizat că adevărata înțelegere a acestui oraș extraordinar, vine cu acceptarea contrastelor sale.

 New York este un loc, care te poate învăța multe, atât despre tine însuți, cât și despre lumea înconjurătoare.

Călătoria la New York a fost una dintre cele mai memorabile experiențe ale vieții mele. Am înțeles cu adevărat de ce acest oraș este atât de special și cum visul american devine realitate pentru cei care îndrăznesc să îl urmeze.

Alătură-te celorlalți abonați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *