Despre Pamant sau despre Gaia!

Astazi e ziua Pamantului, adica astazi este despre Gaia, care in mitologia greaca este Zeita Pamantului, mama ancestrală a întregii vieți.

Astazi, mai mult ca niciodata, ma identific cu acest nume, si pentru ca eu cred intr-o forta divina, sunt convinsa ca nu intamplator de 18 ani sunt Gaia.

In ultimul timp, simt o dorinta tot mai puternica de a ma conecta cu Pamantul. Mai mult, mi-ar placea sa ma mut la tara, intr-o casuta mica, sa merg descult prin iarba, sa ascult sunetele naturii, sa simt adierea vantului, sa-mi creez un locusor unde sa fiu fata in fata cu natura, cu autenticitatea.

Imi amintesc ca anul trecut, in plina pandemie, atunci cand era interzis sa ne plimbam prin oras, am plecat la tara, in sanul naturii, unde am organizat cateva picnicuri, in camp, in padure si a fost atat de minunat. A fost frumos sa simtim mirosul pamantului, ciripitul pasarilor, bazaitul insectelor, o senzatie de bine, inconfundabila.

Acum o luna, am fost intr-o vacanta prin Ardeal si Maramures, cele mai minunate spectacole si frumuseti pe care le-am admirat si savurat, au fost cele create de natura, nu de om.

Zile intregi am fost fascinata de splendoarea Pamantului, paduri extraordinare, munti voluptosi, ape incredibile, am avut parte si de un spectacol de fulgi, impresionant. Nu cred ca exista ceva mai coplesitor si mirific decat mediul inconjurator.

Ceea ce m-a intristat in aceasta calatorie si in general, ceea ce ma intristeaza atunci cand merg in natura, este neglijenta oamenilor, nepasarea lor, avem atata mizerie si gunoaie aruncate peste tot, incat ma doare sufletul, ma indigneaza si nu e metaforic, chiar asta simt.

Ar fi minunat ca oamenii sa constientizeze raul pe care si-l fac zilnic, ar fi minunat sa ne trezim si, toti impreuna, sa ne facem un bine, sa curatim pamantul de gunoaie si nepasare.

Ar fi minunat sa ne intoarcem la noi, sa fim iubire, sa ne iubim pe noi insine, sa iubim aproapele si tot ceea ce ne inconjoara. Iar din iubire nu poate creste decat ceva minunat, frumos, curat si valoros.

Voi ce relatie aveti cu Pamantul?

Alătură-te celorlalți abonați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *