Eu am decis sa ma aleg pe mine, tu?(2)

Transformarea mea a inceput acum 10 ani, atunci cand am inteles ca viata pe care o traiam era una toxica.

Eram influentata de educatia stricta pe care o avusesem, eram influentata de „valorile” care imi fusesera implantate pana in maduva oaselor. Asta ma facea sa traiesc o realitate care nu imi apartinea.

Nu stiam cum sa fac, ce sa fac, incotro s-o iau. Ma intrebam cum fi va maine sau poimane. Eram dezorientata.

Dar indiferent de frica pe care o aveam si incertitudinea pe care o traiam, stiam ca trebuie sa fac o schimbare. Stiam ca libertatea mea era mai presus de orice! Atunci am luat, probabil, cea mai dificila decizie din viata mea. Am pus punct realitatii pe care o traiam si am inceput totul de la capat. Mi-am schimbat locul de trai, jobul, mi-am facut noi prieteni.

Am lasat toate supararile si frustrarile in urma, pur si simplu nu m-am mai gandit la ce am trait. Am ales sa traiesc aici si acum. Am ales sa nu depind de nimeni, doar de mine, am ales sa nu am asteptari de la nimeni, decat de la mine, am ales sa-mi gestionez prioritatile, am inteles ca nimic nu este imposibil atunci cand vrei sa faci ceva.

Am inceput sa dedic timp pasiunilor mele, sa ma redescopar, sa cunosc oameni noi, sa deschid noi usi, am invatat sa adresez intrebari atunci cand ceva nu imi era clar. Am invatat sa am incredere in mine si sa fac exact ceea ce simt.

De cand am decis sa ma aleg pe mine, am avut multe dezamagiri, dar niciodata nu am mai avut frica, nici de viitor, nici de parerea celorlalti, de nimic. Pentru ca am inteles ca totul e posibil, cu rabdare si perseverenta.

Am inceput sa vad lucrurile din alt unghi. Am inceput sa-mi adresez altfel intrebarile, nu de ce mi se intampla tot ce mi se intampla, dar pentru ce?

Care este lectia pe care trebuie sa o invat? Pentru ce traiesc aceasta experienta, pentru ce a venit acest om in viata mea?

Raspunsul a venit intotdeauna, mai devreme sau mai tarziu…

Alătură-te celorlalți abonați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *