Vicii sau Virtuți?

Astăzi “criticul meu literar” m-a întrebat despre ce voi scrie… 😊 Hmmm… bună întrebare, m-am gândit… răspunsul l-am găsit repede…

După ce am luat prânzul, m-am așezat comod pe canapea și am savurat nelipsita cafea de după prânz.

Savurând-o, m-am gândit la oamenii care sunt dependenți de cafea și m-am întrebat care sunt viciile/slăbiciunile mele!

Cu siguranță, cea mai mare slăbiciune de care nu sunt mândră, este lipsa sportului în viața mea, am încercat de nenumărate ori să fac sport, dar mereu am eșuat!

Totuși sunt o norocoasă în acest sens, deoarece nu am multe slăbiciuni. Dulciurile nu-mi plac, nu înjur, nu am fumat niciodată, alcool beau doar cu anumite ocazii, jocurile de noroc nu mă amuză, shopping-ul niciodată nu m-a atras, drogurilor în general nu le văd rostul…etc. etc. Practic sunt perfectă! 😜

Dar, din nefericire, o enormitate de oameni isi distrug familiile, prieteniile, businessurile, distrug  alte vieți, din cauza viciilor.

Am cunoscut oameni dragi mie, care și-au pierdut viața din cauza alcoolului, alții și-au distrus patrimonii întregi, din cauza jocurilor de noroc, alții au rămas cu sechele pe viață din cauza drogurilor, mulți mor, încet, din cauza fumatului. Cunosc oameni, care și-au pierdut demnitatea din cauza că sunt materialiști și trăiesc o viață de coșmar în colivii aurite, cunosc oameni cu potențial și capacități imense, dar care duc o viață infimă, din cauza lipsei de ambiție, și lista este lungă…

„Prefer un viciu interesant în locul unei virtuţi plictisitoare“, spunea Molière, eu zic că prefer să-mi dezvolt virtuțile, decât să aleg răul cel mai mic!

Sunt convinsă că cea mai bună metodă de a ne depăși viciile, este să le înlocuim cu ceva frumos, sănătos, original, deosebit,  etc. Cel mai mult, totuși, contează să fim conștienți atunci când facem ceva, să fim aici și acum… să constientizăm că voința este cel mai mare atu și să nu uităm, dacă vrem – putem!

Eu aleg să iubesc mult și sincer, aleg să acționez, în loc să mă plâng, aleg să fac, în loc să vorbesc, aleg să fiu prezentă în ceea ce fac și să nu las pe nimeni și nimic să pună stăpânire pe viața mea!

Eu aleg să fiu fericită!

Voi ce vicii/slăbiciuni aveți și cu ce alegeti să le înlocuiți?

Alătură-te celorlalți abonați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *