Despre distante

Astazi, sa vorbim despre distante este mai actual ca oricand, pentru ca multi dintre noi, s-au trezit peste noapte intr-o situatie imposibila, departe de copii, parinti si, in general, departe de oameni si locuri dragi.

Dar distantele au existat dintotdeauna si sunt de diferite feluri. Distante fizice, sufletesti, distante pe care le alegem sau care ne sunt impuse.

Exista distante pe care le parcurgem si ne bucura, pentru ca ne permit sa exploram locuri si emotii noi, dar sunt si distante care ne intristeaza si pe care am dori sa nu le cunoastem niciodata.

Care distante oare dor cel mai mult?

Eu zic ca distantele care se creeaza intre oameni, pentru ca uneori, distantele nu se masoara in kilometri si nici in departarea fizica, uneori, oamenii pot sa se atinga, sa fie aproape, dar sufletele lor sa fie departe, atunci cred ca e cel mai greu.

Deseori, sunt dureroase si relatiile la distanta, atunci cand doi oameni se iubesc, dar nu se pot privi in ochi, nu se pot imbratisa, nu pot simti emotia apropierii, desi pentru a te simti aproape, eu cred ca este mult mai importanta conexiunea si caracterul complice al unei relatii.

Exista totusi iubire la distanta?

Chiar daca multi cred ca nu este posibil, eu zic ca si la distanta, iubirea poate exista. In asemenea cazuri, insa, sunt importante cateva aspecte; increderea, sinceritatea, respectul, comunicarea si claritatea sentimentelor. Fara aceste ingrediente, apar frustrari, gelozii, se surpa iubirea, se distrug suflete, se pierd oameni.

Atunci cand distanta nu poate fi scurtata, sunt importante momentele petrecute impreuna, cum ar fi plimbarile, un film vizionat impreuna, pregatirea bucatelor impreuna, iar apoi savurarea lor. Chiar daca fiecare dintre noi se afla in locuri diferite, asta nu ne impiedica sa fim aproape si e atat de minunat.

Scriind, chiar acum, mi-am amintit cum toamna trecuta, fiind departe, timp de 4 ore, am stat la telefon cu iubitul meu si l-am ajutat sa pregateasca o zacusca delicioasa, pentru iarna.😊

Dar asa cum spuneam mai sus, nu totul este roz, cand suntem departe, apar mult mai usor conflictele si este necesara o mai buna comunicare ca sa le gestionam, este necesara mai multa intelepciune si rabdare. Insa cel mai mult este nevoie de iubire, pentru ca asa cum se spune, iubirea invinge tot, iar una dintre cele mai frumoase forme de iubire, este prezenta, atat fizica, mintala cat si spirituala!

De aceea, este foarte important sa fim prezenti, chiar si la distanta!

Pe voi care distante va dor cel mai mult?

Alătură-te celorlalți abonați.

Un răspuns la „Despre distante”

 1. Distanța, acum, mai mult ca niciodată, are o valoare diferită…
  Pe langa distanta in km, in cea dintre oameni, cea dintre inimi, s-a mai adăugat si cea socială…
  Distanțele au existat mereu, ele au fost motiv de așteptare, au fost obiective duse la bun sfârșit, au fost eșuări…
  Cea mai noua, distanta socială, impusă forțat, ne-a dat de înțeles că adesea, este necesara pentru a ajunge la anumite obiective, dar concomitent, ne-a învățat cat de valoroasa poate fi o îmbrățișare, atunci cand nu o poti primi, cat de frumos este sa vorbești, privind in ochi persoana iubită, cat de valoroasa este o strângere de mâna…
  Pentru mine, distanța a luat formă, atunci cand am plecat din țara de baștină.
  Aceasta distanta, de 20 de ani, m-a impartit in doua, fizic intr-o parte, cu sufletul in alta…
  Se poate supraviețui împărțit in doua?
  Da, se poate!
  E posibil atunci cand aceste distanțe sunt legate indisolubil de rațiune…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *