Eu pot, sunt puternica

“Tu poti, esti puternica, tie iti iese totul perfect, tu stii sa rezolvi orice” etc, de cate ori ati auzit aceste expresii?

Eu, de nenumarate ori, ani la randul.

De ce o femeie ajunge sa fie puternica si ce inseamna asta?

In primul rand, sa fii puternica nu este o alegere, ci o necesitate, pentru a te proteja, uneori, chiar pentru a supravetui.

De multe ori, in ochii celorlalti, femeia puternica nu are nevoie de nimeni si de nimic, ea poate sa suporte totul si sa depaseasca orice obstacol. Ea este de neinvins.

Dar cum este de fapt o femeie “puternica”, ce simte ea cu adevarat, cum traieste?

In opinia mea, femeia puternica, este o fire sensibila, fragila si de multe ori ar vrea pur si simplu sa fie luata in brate si mangaiata. Ar vrea sa stie ca are alaturi un om care are grija de ea, de sentimentele si emotiile ei. Femeia puternica nu are frica sa iubeasca din tot sufletul, ii respecta pe ceilalti si stie sa faca compromisuri, nu-i este frica sa greseasca, pentru ca orice greseala este o lectie pentru ea, din care invata cum sa fie mai buna, mai responsabila.

Femeia puternica este autentica, nu-i pasa daca place lumii si nici nu vrea sa demonstreze nimanui nimic, pentru ea conteaza sa fie bine cu ea insasi, dar asta este, probabil, cel mai dificil. Asta inseamna sa se ridice atunci cand cade, iar dupa fiecare esec sa fie si mai increzatoare in capacitatile ei, de a alege, de a iubi, de a ierta, iar asta presupune mult curaj, determinare si pasiune. Femeia puternica este libera, de prejudecati, de stereotipuri. Forta ei este fericirea, care vine din interior.

Femeia cu adevarat puternica nu vrea sa fie singura si nici nu poate, ei ii place sa fie inconjurata de oameni, de oameni capabili, frumosi, pozitivi si buni, mai buni ca ea chiar, pentru ca stie, ca doar asa poate creste si se dezvolta, doar prin oamenii din viata ei poate deveni de neinvins. Stie ca doar cei slabi cred ca in viata pot reusi singuri si ca nu au nevoie de ajutor. Stie sa pretuiasca oamenii, sa-i ajute, sa scoata ce e mai bun din ei. Ea nu este egoista, este empatica, imparte tot ce stie si ce are cu ceilalti, si bucuria, si tristetea, si succesul si insuccesul.

Daca cunoasteti o femeie puternica, incercati sa o imbratisati, sa o ascultati si intrebati-o daca ii place sa fie “puternica”, incercati sa vedeti ce se ascunde dincolo de puterea ei, cum este cu adevarat, nu-i dati etichete, pur si simplu iubiti-o. Pentru ca femeia “puternica” este obosita sa auda acest calificativ, de multe ori il vede ca pe o povara, care nu-i apartine.

close
Alătură-te celorlalți 9 abonați.

3 răspunsuri la „Eu pot, sunt puternica”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *