Nu am timp…


Ne spunem această expresie în fiecare zi!

Cineva nu are timp să facă sport, altcineva nu are timp sa-și facă programările la medic, mulți nu au timp pentru copii, familie, unii nu au timp pentru persoana iubită, pentru a crea un regim alimentar sănătos, pentru pasiuni, etc

Fiecare dintre noi încearcă în primul rând să se mintă pe sine și ulterior pe cei din jur. 

Care este de fapt adevarul? 

Totul este foarte simplu, e vorba de priorități! 

Avem timp doar pentru ceea ce ne interesează cu adevărat și este important pentru noi! 

Avem timp să petrecem ore în șir pe rețelele de socializare. Avem timp sa stăm la bârfă cu “prietenii”, care imediat după ce plecăm de lângă ei, ne bârfesc cu alți prieteni. Avem timp să alergăm după tot felul de chestii inutile, dar nu avem timp să petrecem cu copiii noștri, nu avem timp să petrecem cu părinții, cu persoana dragă, cu noi înșine.

Iar asta știți ce înseamnă? 

Dacă nu ne interesează să fim sănătoși, nu vom merge la timp, la medic, ca să prevenim problemele de sănătate, vom merge exact în momentul când asta va deveni important sau prioritar, adică atunci când, de exemplu, o boală ne va prăbuși și nu vom avea de ales! Păcat că s-ar putea să fie prea târziu, să mai putem rezolva ceva. Într-o zi părinții nu vor mai fi, copiii vor creste și nu vor mai avea nevoie de o mamă sau un tată, care a fost absent, pentru că altele vor fi prioritățile lor, iar persoana dragă ar putea să plece altundeva, acolo unde se simte importantă și prioritară! Iar noi? Noi ne vom trezi că nu ne regăsim nici măcar în noi înșine, pentru că nu am avut timp să ne dezvoltăm, să învătăm cum să fim fericiți, iar viața pe care am ales să o trăim și lucrurile cărora le-am dat importanță erau de fapt nesemnificative! 

Dacă ați realizat că de fapt pierdeți foarte mult timp pe chestii inutile, care nu vă aduc valoare în viața voastră, probabil a venit timpul să acționați, să schimbați  ceva și să vă resetati prioritățile, nu de alta, dar viața e scurtă și cel mai important, e una… și trece atât de repede! 

Nu am timp… spun această minciună și eu zilnic, de aceea, astăzi mi-am făcut niște programări la medic, mi-am pupat copilul și l-am ascultat mai mult! Iar pentru că am un mare defect,❤️sunt perfecționistă și dedic muuult timp detaliilor, care pentru cineva sunt irelevante și chiar enervante, am mers la mama, să-mi iau niște pătrunjel, mărar și ceapă verde și o găina de țară, pentru că ador zeama făcută ca la carte! 😇

Voi aveți timp? 

Ce este cu adevărat important pentru voi? 

Alătură-te celorlalți abonați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *